Hem

SDLAirport

Knapp för att fälla ut menyn Knapp för att fälla ut sök
In English

Bagage

Olika flygbolag har olika regler för hur mycket bagage du får checka in – kontrollera med ditt flygbolag inför din resa.

Hur mycket handbagage får jag ta med?

Flygbolagen har olika bestämmelser för hur mycket handbagage du får ta med. Är du osäker på vad som gäller inför din resa, kontakta ditt resebolag.


Större bagage för incheckning

För större bagage, till exempel barnvagnar och cyklar, finns specialemballage att köpa hos ditt flygbolag. Kontrollera även med ditt flygbolag om det tillkommer ytterligare kostnad för det större bagaget.

Hur du fäster bagagetaggen

Får du bagagetaggen utskriven i en av våra automater och måste fästa den själv. Gör så här: Fäst taggen som en droppformad ring runt handtaget med streckkoden utåt. Detta för att den ska sitta säkert kvar samt att streckkoden ska kunna läsas av oavsett vilken sida av taggen som hamnar uppåt.

Remmar på bagage

Ta bort eller knyt ihop alla eventuella remmar, snören och band på bagaget innan du checkar in så minskar risken med att det fastnar under sorteringsprocessen. Hårt bagage bör inte ha remmar runt sig då de kan glida av och sedan fastna under transporten.

Namn och adress både utanpå och inuti väskan

Glöm inte att märka din väska och lägg gärna även en lapp inuti väskan. Skulle ditt bagage komma bort kan du uppge att det finns namn och adress inuti bagaget vilket förenklar identifieringen.