Hem

SDLAirport

Knapp för att fälla ut menyn Knapp för att fälla ut sök
In English

Direktflyg Sundsvall-Göteborg från 22 oktober 2018

26 september 2018

Här är BRAs nya flygtider för direktlinjen mellan Sundsvall och Göteborg. 

Från och med nu är det möjligt att boka direktflyg mellan Sundsvall och Göteborg via http://www.flygbra.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Första avgången för vintern blir den 22 oktober.


Efter att ha letat passande flygplanskapacitet för direktflygningarna mellan Sundsvall och Göteborg under sommaren och hösten har BRA nu en långsiktig lösning på plats.


Det blir en Fokker 50 med plats för 50 personer som ska genomföra flygningarna. Flygplanet kommer från bolaget Amapola och är målad med BRAs färger.

Flygtiden mellan Sundsvall och Göteborg är beräknad till 1 timme och 35 minuter.

Tidtabell: Sundsvall– Göteborg


 

 

Avresa

 

 

Ankomst

 

 

Mån

 

 

Tis

 

 

Ons

 

 

Tor

 

 

Fre

 

 

SDL-GOT

 

 

06:15

 

 

07:50

 

 

x

 

 

x

 

 

x

 

 

x

 

 

x

 

 

SDL-GOT

 

 

16:30

 

 

18:05

 

 

x

 

 

x

 

 

x

 

 

x

 

 

x

 Tidtabell: Göteborg– Sundsvall


 

 

Avresa

 

 

Ankomst

 

 

Mån

 

 

Tis

 

 

Ons

 

 

Tor

 

 

Fre

 

 

GOT- SDL

 

 

08:15

 

 

09:50

 

 

x

 

 

x

 

 

x

 

 

x

 

 

x

 

 

GOT- SDL

 

 

18:30

 

 

20:05

 

 

x

 

 

x

 

 

x

 

 

x

 

 

x

 

BRA flyger till flest orter i Sverige

Via Stockholm Bromma är det möjligt att flyga till Göteborg, Malmö, Umeå, Visby, Kalmar, Ronneby, Sundsvall, Ängelholm, Östersund, Växjö, Trollhättan, Halmstad, Kristianstad och Jönköping. Ett samarbete med Finnair gör det möjligt att flyga till Helsingfors från Bromma och Umeå året runt. BRA flyger även till Helsingfors från Visby på sommaren. På sommaren är det möjligt att flyga mellan Växjö och Berlin samt mellan Norrköping och Visby. På vintern flyger BRA även direkt mellan Mora och Ängelholm samt mellan Malmö och Östersund, Göteborg och Östersund.


BRA och klimatet

Flygbolaget BRA är det enda flygbolaget i världen som erbjuder sina resenärer att flyga med 100 procent biobränsle. För ett enhetspris om 300 kronor per flygning byts fossilt jetbränsle byts ut till biobränsle i efterhand. Redan år 2009 blev BRA världens första miljöcertifierade passagerarflygbolag, då under bolagsnamnen Malmö Aviation och Sverigeflyg, vilka idag är flygbolaget BRA.


BRA har nyligen bytt ut halva sin flygplansflotta till moderna propellerflygplan som inte bidrar till klimatpåverkande höghöjdseffekter. De uppstår på höjder över 8000 meter. BRA flyger på cirka 6000 meter. Andra halva flygflottan, BRAs jetflygplan, börjar bytas ut år 2020 till moderna och effektivare jetflygplan. Jetflygen flyger på hög höjd endast några minuter per flygning på fyra av bolagets dryga 20-tal flyglinjer. BRA arbetar aktivt för ett fossilfritt inrikesflyg till år 2030 och är enda flygbolag med i regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige.


BRA betalar för sina koldioxidutsläpp genom utsläppsrätter, något som är obligatoriskt för allt flyg inom EU via EU ETS. BRA kommer även att betala för sina utsläpp via den obligatoriska, internationella utsläppsrättshandeln CORSIA som startar år 2020.


För mer pressinformation:


Emma Sandsjö, Kommunikationschef, 076-555 74 03, emma.sandsjo@flygbra.se


BRA Pressjour utanför kontorstid: 010-722 16 62 

26 september 2018
Kontakt

Frank Olofsson

Flygplatschef

Telefon: 072-17 09 502

Visa månad